Kenneln

Kennelnamnet Bushbug’s godkändes år 2002 och bedriver uppfödning av Australian Cattledog. Jag som driver kenneln heter Susanne Blomqvist (Sussie) och bor i Finnerödja, utanför Örebro. Mina hundar är en viktig del av familjen och bor inne tillsammans med mig. Jag tycker det är viktigt att hundarna har förmåga att kunna vara passiva och slappna av när de inte är i arbete. Jag värdesätter därför en bra vardagslydnad för att flocken ska kunna fungera balanserat.

För mig har hundar alltid varit ett stort intresse. Under några år var jag styrelseledamot i Laxå brukshundklubb. Jag har även suttit med i styrelsen för dåvarande Kelpie/Australian Cattledog klubben där jag ansvarade för registrering av Cattledogs.

Jag har tränat och fått godkänt ett flertal tjänstehundar för Försvarsmakten.

På senare år har jag övergått till att fokusera mer på uppfödning men försöker fortfarande aktivera mina hundar med lydnad, vallning, spår, rallylydnad och agillity. Australian Cattledogs är perfekta för agillity!

 

Det var tack vare min andra Cattledog, Stamettis Red Billy ”Billy” (Korad TjH, NORD UCH, INT UCH, BISS) som jag startade uppfödning. Därefter har jag ägt flertal hundar under årens lopp och har idag (2017) hunnit med 11 valpkullar.

Mitt mål är att föda upp Cattledogs med rätt temprament och exteriör.  Självklart med höga krav på fysisk och mental hälsa.

Jag vill gärna ha fortsatt kontakt med sålda valpar och följa dem genom livet. Att få se dem växa upp och utvärdera mitt avelsarbete är en viktig del för mig. Jag ser därför att ägare röntgar både höfter och armbågar samt genomgår MH-beskrivning med sina hundar.